GLEDALIŠKA SKUPINA

Gledališka skupina Kulturnega društva Rak v svojem prvem letu delovanja pripravi izjemno uspešno komedijo z naslovom Kdo je ubil Mici?, s katero osvoji srca lokalne skupnosti. Svoje delo nadaljuje v sezoni 2004/05 z gledališko predstavo kabarejskega značaja – Rakovizija. Z njo na zabaven način prikaže slovenski medijski prostor, predvsem pa potek glasovanja in nastopanja na festivalih in podobnih prireditvah, kjer je že skoraj pravilo, da se v zakulisju govori o škandalih. Z Rakovizijo skupina gostuje na različnih odrih, predstava doživi preko dvajset ponovitev (med pomembnejšimi tudi na Linhartovem srečanju 2005 v Pesnici) in je avtorsko delo članov skupine Bojane Mišič in Aleša Štefančiča, ki prejmeta nagrado za najboljši scenarij.

Tretje delo, ki se ga gledališka skupina loti prihaja izpod peresa Raya Cooneya in nosi naslov Pokvarjeno ali Minister v škripcih. Na gostovanjih občinstvo nagrajuje uprizoritev z navdušenjem in bučnim aplavzom, na medobmočnem srečanju gledaliških skupin pa prejme tudi nagrado Javnega sklada za kulturne dejavnosti za najboljšo moško stransko vlogo. Gre za lik Gregorja Nerodecka, ki ga na odru več kot prepričljivo odigra Franci Oblak.

Sezona 2006/07 mine v znamenu Afere pouhn kurf pod režijskim vodstvom člana skupine Aleša Štefančiča. Aleš je bil prepričan, da skupina po štirih lahkotnih komedijah potrebuje nov izziv, zato smo se v sezoni 2007/08 lotili zahtevnejše igre v verzih Sen kresne noči.

Po letu premora smo v sezoni 2009/10 prvič delali pod vodstvom profesionalnega režiserja Blaža Rejca in sicer zelo skrajšano in prirejeno verzijo Beaumarchaisjeve komedije Ta nori dan ali Figarova svatba. Sledila je sezona 2010/11 z režiserko Anjo Bajda in »eno veselo ljudsko burko s kriminalnim priokusom« Na kmetih Vinka Moderndorferja.

Skupina zdužuje člane različnih starostnih skupin in s tem veča socialno povezanost na lokalni ravni. Prav tako ti člani aktivno sodelujejo pri oblikovanju teksta, scenografije, kostumov in ostalih rekvizitov, sodelujejo pa tudi z drugimi sekcijami društva - sekcijo ustvarjalnega pisanja, likovno sekcijo ter zunanjimi mentorji.

Člani gledališke skupine pa smo zelo dejavni tudi pri vodenju in povezovanju različnih prireditev, tako v okviru kulturnega društva, kot tudi ostalih društev (športno, turistično, upokojensko). Pripravili smo tudi že prireditve na občinski ravni: Osrednjo prireditev v počastitev kulturnega praznika in prireditev ob Občinskem prazniku občine Cerknica.


Urnik:
sreda, 17:00 - 21:00

Kontakt:
Maja Malc - 031 480 285